Postbåden ´Røret´

Før Nyord blev landfast med Møn med indvielse af Nyordbroen i 1968, var en af de vigtigste forbindelse til Stege, postbåden “Røret”.
Gennem tiden har “Røret” sejlet alt muligt gods, selv biler og traktorer. Når døde skulle begraves i Stege, blev i kisten sejlet derop, og adskillige gange er der blevet født børn om bord. I en streng vinter blev den fanget af isen på vej hjem til Nyord og drev rundt i flere dage.

Efter at ” Røret” blev pensioneret var det i mange år væk fra Nyord og i privat eje. I 2008 kom muligheden for, at købe “Røret” tilbage og det gjorde foreningen Rørets venner. Skibet var i dårlig stand og skulle restaureres for mange penge. Disse penge er blevet samlet ind af frivillige og der blev søgt forskellige fonde.

Nu sejler Postbåden igen mellem Nyord og Stege. Du kan læse meget mere om “Røret” og dens historie på Foreningen Rørets venners hjemmeside. Her kan du også se hvornår den sejler og hvem du skal kontakte, hvis du har lyst til en tur.

Comments are closed.