Oplevelser

Nyord byder på flere oplevelser.  Naturen er en af de mest fantastiske med sit helt specielle og store dyreliv, med udsigt over Bøgestrømmen fra Stevns i nord hele vejen rundt Sydsjælland kyster til Møn i øst. Der er flere steder med rigtig god udsigt og et af dem er ved Danmarks mindste museum “Møllestangen”. Her kan du se Stevns, Faxe, Jungshoved i nord, Sandvig i vest, Viemose skoven og Kalvehave med Dronning Alexandrines smukke bro (Møn broen) i syd, Møn med “hovedstaden” Stege med de to store siloer som et levn fra den gamle sukkerfabrik i sydøst. 

Velkommen til Nyord

Nyord, der med sine knap 5 km2, er noget ganske særligt og vi er stolte af den. At Nyord er unik, opdager man hurtigt, når man ankommer til Nyord fra Ulvshale på Møn på en klar dag. Nyord er lig med langstrakte enge, som er en attraktion i sig selv. Engene er hjemsted og rasteplads for tusindvis af fugle. Der er et helt nyt fugletårn, hvorfra man kan nyde den storslåede udsigt. Tårnet kan også bruges til at observere den smukke stjernehimmel. En kilometer længere inde, lige efter du ankommer til øens højland, kan du dreje til venstre, ned til naturcenter Hyldevang. Også herfra kan du få et betagende udsyn over engene fra den anlagte udkigsplatform. På Hyldevang er gode parkeringsforhold, legeplads, bålplads og shelters. Shelters kan bookes via Naturstyrelsens hjemmeside.

Du må heller ikke snyde dig selv for den idylliske og romantiske spadseretur fra Naturcenter Hyldevang ind til Nyord by. Turen tager kun 5 minutter, men gør et stort indtryk. Her kommer du tættest på Nyords natur. Dårligt gående og besøgende til kirken kan benytte den lille parkeringsplads ved byen. Selve Nyord landsby er bilfri, så du mærker hurtigt den fred og ro, som kendetegner øen.

Du finder vores nyeste folder om Nyord i pdf-format her.

Du kan læse mere om Nyords kulturarv her

Se mere på Naturstyrelsen.dk eller på SydkystDanmark.dk

Nyord Enge – ét stort fuglereservat

Nyord Enge er cirka 400 hektar stort. Det er et af de største og mest fuglerige strandengområder i Østdanmark. Knap halvdelen af engene ejes af Fugleværnsfonden, der siden 1971 har opkøbt engarealerne for at bevare dem som et af Danmarks vigtigste levesteder for gæs, ænder og vadefugle.

Se mere på Fugleværnsfonden.dk.

Biosfæreområde

Møn, de omkringliggende øer og vandområder blev den 14. juni 2017 optaget i UNESCOs verdensomspændende netværk af biosfæreområder. Med udnævnelsen udpeger UNESCO Møns natur til at være i verdensklasse og anerkender lokalbefolkningens forslag til at arbejde i samspil med naturen. Møn Biosfæreområdet træder dermed ind i et fornemt internationalt selskab af biosfærereservater og er en del af UNESCOs program ”Man and the Biosphere”.

På Strågården Nyord er vi certificeret Biosfære ambassadører og Dark Sky ambassadører, og vi bruger naturens ressourcer i vores daglige virke ligesom vi understøtter udviklingen af de vilde blomster til stor gavn for truede insekter, fugle og dyr, ligesom vi leverer formidling om nattemørket, stjernehimlen og vores planeter i solsystemet.

Som den seneste udvikling er Ulvshaleområdet udnævnt til Naturpark.

Comments are closed.