Lidt historie om Nyord

Nyord er gået fra et gammelt landbrug og lodssamfund til den 2. mest besøgte turistattraktion i Vordingborg kommune, kun overgået af Møns Klint.
Nyord er et levende landsbysamfund med ca. 40 fastboende indbyggere. Derudover er der mange der har deres feriehus her, men disse personer er stadig en del af samfundet og dybt involveret i diverse lokale foreninger. Nyords indbyggere gør meget ud af, at øen ikke bare er et turiststed, men et sted, hvor folk bor og lever deres liv.

Nyord har en lang historie, som man kan læse om mange steder. Man ved, at der allerede i 1500 tallet boede mennesker på Nyord, men der er også i nyere tid fundet Danfæ , der går meget længere tid tilbage.

Vil du læse mere om Nyord historie – er der herunder linket til flere sider, der fortæller om denne.

Nyord lokalhistoriske forening
Kulturarv
Møn kulturatlas

Comments are closed.